Faciliteter

Vi har en dejlig stor stald med plads til 18 heste. Der ud over har vi vores gamle hestestald med 3 bokse, som vi primært bruger til ponyer eller mindre heste. Den nye stald er bygget i 2010, så der er taget højde for alle nye lovkrav.

Det var vigtigt for os at få meget naturligt lys ind både i stalden og i ridehuset.

En typisk dag i stalden starter med morgenfodning og hø kl. 6.30, udlukning mellem kl. 7.30 og kl. 9.30 afhængigt af vejret, udmugning, indlukning mellem kl. 14.00 og kl. 17.00, eftermiddagsfodring umiddelbart efter indlukning og aftenfodring med wrap kl. 21.30.  

Vi har 20x60m ridehus og 20x60m udendørs dressurbane.

Ridehus 20x60m med spejle i den ene gavl på midten og i hver side, samt barriere i den modsatte gavl, hvor man kan sidde. Ligesom i stalden kommer der en masse naturligt dagslys ind via lysplader i taget, langs siderne og i gavlene.

Ridebanen er beliggende delvis ved siden af ridehuset og mellem foldene. Når vejret tillader det skridtes der ofte en tur omkring foldene før eller efter ridning.

Stalden er dejlig lys på grund af det store vindue i kippen. Vi har tre folingsbokse og tre bokse med egen udgang i enden af stalden, som en ekstra sikkerhed. Vi har indendørs vandspiltov og udendørs vaskeplads.

Vi har opvarmet, aflåst sadelrum med plads til sadler og trenser på væggen, samt staldskabe.

Rundt om gården ligger der 6 hektar jord, som bliver brugt til folde. Der er mulighed for at ride rundt om nogle af foldene, så vi i godt vejr kan skridte varm eller af her i stedet for på banerne.

Hestene er delt op på hoppefolde og vallakfolde. Vi har 9 folde, hvor hestene oftest går 2-4 stk. sammen. På de store folde går der flere sammen om sommeren, typisk 5-8 stk.. Alle hestene lukkes ud om morgenen, hvorefter stalden bliver ordnet mens de er ude. Hestene går på døgnfold 1 uge om sommeren, mens stalden bliver højtryksrenset og kalket. Der tages gødningsprøver og gives evt. ormekur for ejers regning 2 gange om året.